Het wilde leven van Billy de hamster

Uitgekomen in maart 2024

Ce livre est une compilation Neerlandaise de 4 histoires de Billy déjà publiées, dont j'ai adapté un peu le texte pour en faire un livre de première lecture. A partir de 7 ans

This book is a Dutch compilation of 4 Billy stories that where already published, whose text I adapted  for first-reading.

Vier grappige verhalen met Billy de hamster en zijn beste vriend Pierke de worm. Deze verhalen zijn eerder als afzonderlijke prentenboeken verschenen. De tekst heb ik aangepast voor eerste lezers.
De vier verhalen zijn: 'Poten omhoog!', 'Billy en de bizon, 'Billy zoekt een schat' en 'Het feestje van Billy'
Zelf lezen vanaf groep 4 

Boekwijzer:
Jihaaaa, een bundel met verhalen om zelf te lezen over een van mijn lievelingspersonages. Ik hóú van de prentenboeken van Catharina Valckx over Billy de hamster. In deze bundel lees je vier ongelooflijk fijn geschreven, uniek droogkomische avonturen van de kleine, dappere cowboy met zijn grote hart. De illustraties zijn van eenzelfde uitmuntende kwaliteit. Wat een feest dat dit boek er is!

Kinderboekenrijk:
"....De speelse en grappige illustraties maken het feestje compleet. De zachte kleuren en de uitstraling van de verschillende figuren zijn betoverend mooi."

De standaard (be): In het artikel: De beste kinder/jeugdboeken van het moment.
'.... Een heerlijk boek.'

Gebaseerd op deze boeken is een animatie serie gemaakt die uitgezonden wordt op televisie in tal van landen, helaas nog niet in Nederland. "Billy le hamster cowboy". Maar dat komt misschien nog!